baka baka päronkaka

Idag har det hänt lite allt möjligt "annorlunda".
 
Var ju ledig idag så på eftermiddagen hade jag tid att baka en päronkaka(recept & bild nedan) och dessutom laga kållåda. :) Provade att (nästan) laga efter farmors resept, och det blev ju förstås inte alls lika gott som hennes blir, men inte så dumt iallafall :)

Efter att vi hade ätit så plockade vi ihop och stack iväg(tillsammans med LM) till villan där vi först tvätta nån vägg och sandpapprade litet och sedan åt vi päronkaka, simmade(läs:doppade oss) första gången iår(för mig och A alltså) och spelade kubb. De var en riktigt trevlig kväll! :)
 
Men här kommer då receptet som jag lovade.. :) Härifrån tog jag det.
 
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1 ägg
75 g smör
3-4 mogna päron
kanel
strösocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Skiva smöret och nyp in det i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och ägg och blanda till en smet.
Smörj en rund form med avtagbar kant (kläm fast ett bakplåtspapper i botten) och häll i smeten.
Skala och skär päronen i bitar. Blanda päronbitarna med lite kanel och strösocker och blanda runt.
Sprid ut päronbitarna över smeten och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
 
Och här kommer en liten bild på hur min kaka blev :)
 

 

Smaskens!

Sitter och är riktigt mätt och belåten efter pannkaka med halft mosade jordgubbar och vispgrädde. NAM! Precis vad jag var snål på. :) (men då var det ju jag som bestämde och lagade vad vi skulle äta också.. ;P)

Nu ser vi sen vad kvällen för med sig, är hursomhelst ledig imorron såå! :D
 
 

Dagens snurrande tankar

En lugn måndag börjar gå mot sitt slut. Har hunnit tvätta en tvätt, jobba 5h, laga maatin åt oss å tagi e lite lugnt me Anders. :) Helt trevligt m.a.o.

Igår fick jag A att börja kolla The Mentalist med mig(från början) och han gillar det. Så ja, det ser jag som en mycket bra sak ;) Har nog knappast sett alla avsnitt så de blir nice att se dem i rätt ordning. :)
Och annars, senaste dagarna har jag varit riktigt hund/valpsjuk :D hopplöst x) Vet ju att man inte kan skaffa nåt sånt för tillfället eftersom man kanske inte skulle ha råd + att jag hinner inte ta nån "mammaledigthet" i såna fall, så jo, det går helt bort.. :P Men de hindrar en inte från att drömma om vilken ras som skulle bli vår första hund osv.. :) De finns så många fina raser, men sen vill man ju att den ska ha rätt egenskaper som passar oss också. :)
 
Slänger in en bild från jeppisdagarna nudå, sen blir det sängen! :)
 
 

Lördags-ångest och bastuvärme

Så nu är väl Jakobstadsdagar i princip nästan slut. Igår var det lite halft funderat att vi skulle in till stan på kvällen, men då tiden närmade sig så vart jag så trött och på konstigt humör å hade ångest för att fara ut å si allt extra folk(sånt folk man int känner alltså!). Alltså blev det att stanna hemma och känna sig skyldig för att man inte passade på att vara ute och umgås med kompisar.
 
Nå, nu känns humöret iallafall bättre och jag sitter i vår bastu till lägenhet och funderar på hur dagen kommer att se ut. :) Lutar åt att kanske fara på loppis och annars vara hemma och ta de lugnt. Eller.. skulle vara skönt att fara till villan ett varv! Nån som skulle vilja komma med i såna fall?

Nåja, får tänka vidare på det nu ska jag istället äta frukost.
 
Vad säger ni, får man äta glass till frukost då man har 28 grader inomhus?  ;)

Jeppisdagar, light-dag!

Ligger i sängen och borde sova, morgonskifte imorron igen. Böri noo snart va trött så snart så..
 
Idag har man mött en del kända ansikten, fått se lite live-underhållning och fått nya upplevelser i form av churros med nutella"dipp", en italiensk glass(blev besviken på min pistage som smaka mandelmassa..) och lite olika smakprover :p nåt smått har hi också köpt hem till senare. :) 
 
En fin dag, hoppas på en bra dag också imorgon!  folk som är i jeppis, hör av er så kan vi ses!? :) 

Musik-kväll

Torsdag kväll. Trevlig kväll. :)

Dagen har bestått av arbete, mathandlas, villabesök + bortförsäljning av gammal spis. + att man då träffat på lite av Antsus släkt å på samma gång! :) Inget att klaga på, förutom då kanske att man måst jobb då de e fint väder.. men lyssnar iallafall på bra musik å tar de lugnt nu ikväll så allt kännd bra. :)

Katterna busar å på som vanligt och tar ner alla våra grejjer från bord osv när vi inte är hemma.. haha, hopplöst! ^.^
 
Ska och se marknad, bänd osv imorgon efter jobbet, det ser man fram emot! Kommer bara ta det lugnt eftersom man jobbar 06-14 på lördag.. Men kanske man kan träffa lite kompisar osv på lördag! Beror ju på om jag har nån att träffa eller ej ;)
 
Kvällens skönaste musik:

 

Fynd på bild

Så nu kom det iallafall nåra bilder från idag. Halvnya klänningar och nya örhängen visas upp. Observera drakörhänget på bild 3! (fyndade det på loppis för 1€!) Det andra paret örhängen är köpt på rea(2,48€) från H&M, kändes ganska bra det med! :) Fotograf: Caroline. :)

Feel free to say what you think! :)
 
 
  
 
 
 
 

Hemma i Jakobstad igen!

Det känns bra att vara hemma även om de också är litet tråkigt, nu har man ju än en gång hamna att säga hejdå åt Caroline för denna gången.. Svårt att veta när man ser henne igen, men kanske till jul.. Äh, de blir alltför sällan mellan gångerna! Men jag vet ju ändå att vi har varandra så. :)

Men ja, att vara hemma i jeppis betyder nudå att man igen har flytande vatten(vattnet hos oss i vasa är tydligen slut eller nåt..) och att man får vara me sin älskling å katterna förstås! :) Så därav är det helt okey de med ;)
 
Idag har jag hunnit ha photoshoot me C, hon har fotat mig! Om ja hittar nå bilder där jag tycker jag duger så dyker de säkert upp nån bild hit nåån gång, då jag har hunnit redigera. :)
 
Vad annat? Senaste dagarna har jag fortsättningsvis också kollat The Mentalist med C och tagi de luugnt bara! :) Och ja! Jag och mommo sydde lite gardiner igår morse också! Dem ska till villan i Soklot då saker är i skick där.

Nej nu ska jag bara njuta av sista lediga kvällen före jag börjar jobba igen, så hejsvej! :)

The Mentalist

Ja, vad ska jag säga, fortfarande tyst här! Eller ja blev det då nu C stack hem för ett tag sen. Sitter och äter ett gott Granny Smith-äpple och kollar smått på en konstig fransk(?) zombie-film/serie.. Smått udda kombination kanske, men varför inte.. :) Hänger inte med över huvudtaget vad som händer i tvrutan. Förstår inte ett ord av va de säger och texten hinner jag ju inte läsa då jag skriver detta ;)
 
Både igår och idag har jag och C kollat avsnitt på avsnitt på avsnitt av The Mentalist.. De började med bara ett, men sen har det hela tiden varit så spännande att vi varit tvungna att fortsätta kolla :D Sköönt har det varit.. Att inte behöva bry sig om jobb eller andra sysslor. Att på riktigt få känna sig ledig. :)
 
Sen köpte jag ett par snygga örhängen idag också, 2,48€ kostade dom. Så inte alltför dyrt enligt mig :)

Nu ska jag antingen kolla nåt eller ja, vi får se.. Ska iallafall inte blogga mer ;) Tack och gonatt !

KRASCH BOOM och tystnaden efter

Kom hem sent igår kväll och nu på morronen packade resten av familjen ihop och åkte iväg till Punkaharju(till farföräldrarna). Och då de åkte passade mamma på att krocka i min bil lite.. ._. sååå, är man omtyckt eller är man omtyckt.. ;)
 
Och ja, nu är man då ensam i ett stort å tomt hus, konstigt efter att ha fått hela tiden umgås me folk sista dagarna.. Nå bara man vänjer sig känns de säkert lite skönt :P Å sen får jag ju vara med Caroline också! Blir nog bra :)

Men nu ska jag nog äta frukost och sen slänga upp benen på soffan och kolla lite tv-serier ;)
Om ni vill ses nu då jag är i vasa(till onsdagen..) så vet ni vart ni ska hör av er! :)

Hemma!

Som sagt, nu är man hemma igen. :) Resan gick bra å kan int komma på nå "värre dåligheter". 
 
Iallafall jag har haft roligt å de ha varit trevligt att få umgås med tre så bra människor! <3 :) å sen har maten varit bra å ;) 
 
Lite småsaker har man väl kommit hem med, mest goosaker nog ;p 
 
Nu ska jag fortsätta viila lite i stolen här, orkar inte gå upp och i säng.. ;) Sovgott ni som är uppe fortfarande! 

På resande fot

Hej bloggen! Då sitter man i hotellrummet och försöker vara tyst eftersom alla kanske eller kanske inte har vaknat än :p 
 
vi kom då alltså till Oulu igår och har hunnit med diverse mindre inköp på loppisar och andra ställen + att man har ätit godaste hamburgaren på länge! Mums.. 
 
Idag ska vi besöka några affärer här i stan innan vi åker vidare till haparanda, jee! :) 
 
Vädret har varit mestadels molnigt och blåsigt och ett par droppar regn har man känt av, men helt ok iaf :)
 
TREVLIG HELG ALLA SMÅ OCH STORA! :)

Ny jag!

Kväll i vasa: mamm har gått å sova, brorsan e nånstans, Dexter sover i fötöljen brevid min å pappa sover på soffan, eller nej! "Ser på tv" ;) Och jag då som bloggar litet! :)

Idag har jag varit å klippt mig på Style i Brändö, haft en liten "mamma betalar"-shoppingtur med mamma(nya kläder på bilderna nedan!), ooch varit med Caroline! :) Och sen har jag fått igång mitt iPhone-användande!! :D Har ni annars nåra tips på program eller annat som iPhone-användare borde känna till? :)

Här kommer ett par bilder som Caroline fotade av nya frisyren och kläderna! Vad sägs?
 
 

Frisyrförändring i Vasa?

Gomorron människor! Eller jag har iallafall morgon nu, vet ju inte när ni läser.. ;) Är sådär lagom trött efter en ganska sen kväll på skype, men ska iallafall börja aktivera mig nu. Det ska packas, duschas, paketeras nåt paket och ja, ätas frukost! Måste nog börja med det sista, är såå hungrig! :)

Sen då jag har fått allt annat gjort åker jag iväg till Vasa, whiie! :) Och väl framme blir det att försöka fixa ett micro simkort mm. samt att fara å kolla på tyg och klippa sig i eftermiddag! :) Om ni vill se kan jag kanske lägga upp en bild på hur det blev sen? Tror det kommer bli lite frisyrförändring! :D
 
Men ja, nu ska jag ta itu med mina "hemmasysslor" så ja sen kan böri fara! Ha en bra dag alla!
 

Vilo-, pirat och i-dag

Idag har jag gjort nästan samma sak som Jane här nedan.. Slööat och vilat! Skönt har det varit. Men sen har jag nog också kollat runt på maaassor av vandringshem mm. Men nu har vi planerat en liten minisemester, jag, Antsu, Caroline å Jacke! Blir säkert riktigt bra! (Behöver bara kattvakter för tors-lör ifall nån känner de vill de? ;) )

Och sen kollade jag å A första Pirates of the Caribbean oxå, den var lika bra som vanligt :)

Nu blir de sovdags och sen imorron sista arbetsskiftet på ett tag! :) Tisdag & onsdag e ja då i Vasa!! Samt säkert början på (näst)nästa vecka.. hör av er om ni vill ses!

Oj, glömde nästan att säga..! Har ju köpt ny telefon idag också!! Det blev en begagnad iPhone 4 som tas i bruk så fort som jag har fixat ny sorts sim-kort(alltså troligen nästa vecka.. :) )
 
 

Skrapa skrapa måla

Så nu är det då lördag kväll. Folk är säkert ute och på, men själv är vi hemma och tar de lugnt. :) Skönt de då man har varit igång hela dan! Vi har varit vid Anders villan och skrapat samt börjat måla fönsterkarmar. Å de e faktiskt mycke tyngre än jag först trodde det skulle vara! Nå en hel del har vi väl iallafall fått gjort, så de e väl bra!
 
Ser fortfarande färgskrapan och den lösa målarfärgen framför mig..

Man märker verkligen att det är ett "fint fästingår" iår.. Vi hittade 2 st som krälade omkring på oss idag(ingen satt fast som tur var!) fastän vi försökte gå där de var så kort gräs som möjligt!

Nåt annat "viktigt" har väl inte hänt, så nu ska jag så småningom söka mig i säng tror jag bestämt!
Imorgon förmiddag blir det kanske telefon-köp! :)

Bobbleheads & gäster på besök

Har haft en trevlig dag idag :) Först har jag bara tagit det lugnt samt tvättat ett par maskiner tvätt. Sedan på eftermiddagen ringde Pauen å fråga om hon å pojkvännen kunde komma och hälsa på, och det passade ju bra eftersom vi inte hade nåt annat planerat! :)

Så då fick jag orsak att röra på benen för att röjja upp litet samt släng ihop en kladdkaka och fixa nån mat åt mig å min kaar. ;) Och då fick jag ju orsak att plocka fram kaffekokaren också, vilket var trevligt! De blev riktigt gott med kladdkaka(med äkta choklad i) och äkta vaniljglass till det, men mätt vart man! Och så var det ju så trevligt sällskap också, tack för besöket! :)

Nu efter det har jag fått min försenade födelsedagspresent av Anders :D Bland annat Abby-bobbleheadfiguren på bilden under, litet godis och ett snyggt nyckelband. Sen så "fick vi" tillsammans dendär snygga Barney-bobbleheadfiguren som för övrigt kan prata! :) Alltså har jag ett par till till min samling av bobbleheads-figurer som jag gillar! :D

 
Abby från NCIS och Barney från How I Met Your Mother. <3
 
I bakgrunden ser ni också nåra andra av Antsus inköp(ett par solglasögon och en bowlingkäggle-spargris av keramik).

Så ja, jag har helt enkelt haft en trevlig dag, och imorron blir det arbete igen. :)

Betalning för att tvätta hela korgen med smutstvätt

Jag visste inte att man fick "betalt" för att tvätta bort all smutstvätt man har, men idag märkte jag det! I bottnen av tvättkorgen hittade jag en sliten 5centare.
 
Så nu vet ni att man ska tvätta all tvätt, för då blir man belönad :)
Det var dagens kloka ord det!

Problematiskt

Är det inte fint då ens telefon har förvandlats till en "ultramodern shakephone", ehe. Den startar om sig och fryser sig då den håller på att komma igång, men om man skakar den ordentligt så går den vidare till nästa stadie! och så fryser den å man får skaka den igen, osv... Hah, jag tror den har sett sina ljusaste dagar :) Men har förhoppningsvis ett telefonköp på lut nu! Får se hur det går med det! :)

Andra problem Linda har idag är vad hon ska äta till lunch och vad hon ska hitta på denna eftermiddag. Vill göra nåt trevligt, men vet inte vaad! Lutar åt en fotopromenad som det ser ut nu.. :)
 
Nåväl, nu ska jag gräva fram nån mat ur skåpen!

301 näsdukar

Så, idag har det varit en fullång arbetsdag och efter det handla vi mat i prisma, ja vila på soffan, laga mat å åt, rusa iväg ti loppis 45 min innan di stängd :D å så var vi ti cittare å handla. :) Några större fynd vart de väl inte men köpte en fin liten tavla till villan och ett gäng näsdukar(ja nu har vi på lager så det borde räcka ett tag ;) ).

Har hur som helst känt mig riktigt avslappnad efter jobbet eftersom jag nu är ledig ett par dagar, sköönt! Vet dock inte vad jag ska göra, men vetja jag kommer på nåt ;)
 
Nu njuter jag med en ihopblandning av lite vodka och äppeljuice och ett par isbitar. Släcker törsten ganska bra.

Våffelmåndag

Idag har det varit arbete, våfflor och ett par "hembesök" som gällt. Ganska chill dag.

Vi har köpt en lampa till villan, nu behöver vi typ bara 3 till :) Sen hälsa vi på hos A's mormor som hade mycket att prata om som vanligt :)

Imorgon har jag morgonskifte och börjar då kl 7, blir säkert bra det med för efter det är jag ledig 2 dagar igen ;)

Nu måste jag göra som riktiga bloggare och lägga upp en mat-bild ;)
Våffla med mosade jordgubbar och vispgrädde :D
 

Lågstadietiden

När jag satt och åt frukost för mig själv en tidig morgon innan arbetet märkte jag att tankarna började riktas mot lågstadietiden. Jag började tänka på hur det var för mig och vad jag minns.
 
Jag minns då alla "klasskompisar" sprang undan mig på rasterna. Då jag fick stå ensam.. Då pojkarna(iallafall en del) kallade mig ful och fet. Då jag fick en lapp som sårade mig. Då det mesta man gjorde var nånting dåligt. Då ingen kom på festen jag ordnade.. 

De är såna saker jag minns från lågstadietiden.. Visst, säkert bestod inte hela lågstadietiden av sånt, men det är det jag minns bäst. Och det är säkert det jag kommer minnas bäst resten av livet. De fina minnena har gått och gömts och glömts bakom de andra.

Och jag säger inte att alla är likadanna nu som då(för det tror jag inte!), men mina minnen finns ändå alltid med inom mig.

Nu känner jag äntligen att jag verkligen kan tala om det. Och att jag behöver dela med mig av hur det kändes.
Nu känner jag först att mitt självförtroende är såpass starkt igen. Och ja, det har väl tagit en ... 10 år..  Det tog många år innan jag faktiskt insåg att alla pojkar inte är skitstövlar. Så tack för det..
 
De var de sista årena av lågstadiet som var värst och sedan då jag började högstadiet vart allt direkt mycket lättare. Med nya klasskompisar som inte visste om ens "förflutna" så blev allt bättre, men ändå var det svårt att våga vara sig själv.. Musik/låttexter och bildkonst har hjälpt mig så otroligt mycket då jag har känt mig ensam eller nere. Hur som helst känner jag mig mycket starkare nu, nu vågar jag vara mig själv utan att bry mig så mycket om andra.
 
Jag känner att jag måste skriva detta, inte för att folk ska tycka synd om mig eller för den delen skratta åt mig, utan för att jag tycker att ni/de som har gjort det(mot mig eller mot andra) verkligen behöver förstå vad ni gör. Hur ni förstör för andra och hur svårt det kan vara att bygga upp självförtroendet igen! Och andra som har varit i samma sits som mig.. Jag hoppas detta kan vara till hjälp för er.

En uppdatering av Zombien

Jaa, de förklarar väl nästan läget de, zombie. Haha. Blev 3h sömn senaste natten så det var väl inte det bästa med tanke på att jag sov för lite natten innan med ;) Men nu har jag vilat lite och fått i mig mat så nu är allt bättre. :)

Ikväll vart det baara att ta de lugnt och kolla tvserie och äta lite chips med dipp ;)

Imorgon blir det kanske villan.. Håller ju på och fixar till en stuga åt mig och Anders :) Det är en stuga vid A's föräldrars villa som har stått tom senaste åren, så nu fixar vi till den så vi kan vara där med katterna :) De blir nog bra till sist tror jag! Imorgon ska det möjligen grävas dike till elkablar eller nåt annat fixas :)
 
Blir skönt att få gå och sova, har varit en tung dag..


En början.

Ja, dähär är väl början på nåt nytt. Jag tänkte försöka börja skriva blogg. Klockan är 01.29 och jag sitter hemma och tömmer hjärnan efter en häftig kväll med Toto (och halva Österbotten;) ). 

På nått vis kände jag att det passade att börja blogga nu, för att fortsätta på spåret med nånting nytt. :)

Egentligen borde jag bums gå i säng (för jag börjar kl. 06 imorron...) men kan inte komma mig härifrån riktigt ännu. Men snart nog.
 
Annars var konserten vääääldigt bra och man fick höra sina favoriter, som de ska va alltså! :)

Nu blir det hur som sängen för min del, men välkommna till min blogg, hoppas ni vill läsa!
Och ni får gärna tipsa mig om era bloggar, så jag vet vad jag ska börja läsa. ;)
 
 
 
Tack och godnatt!
RSS 2.0