Pokemonkort, Vasa och annat kul

Nu är det verkligen höst ute. Det har jag bestämt och därför har jag senaste dagarna passat på att ta fram mina stickatröjjor. Just nu har jag på mig en vackert grön en som är härligt skön att ha på sig. :) Sitter vid datorn och har nyss ätit frukost. Idag blev det gröt med mommos goda äppelmos ovanpå! <3 Ooch så småningom är det arbetet som kallar, men har en liten stund på mig ännu att skriva litet om helgen. :)
 
Så, i lördags arbetade jag(06.00-14.00) och sedan efter att ha packat ihop osv så åkte jag och A iväg till vasa, där vi spenderade resten av helgen. :) Vi tog det lugnt hemma på lördagkvällen, lagade pizza med ma å pa och hade det mysigt med Dexter. Sen på söndagen organiserade jag om mina pokemonkort, gick på loppis, var och bytte/köpte kort av Rebecka och hälsade på hos Pia och hos Elin :) Hade en riktigt trevlig dag! :) Och nu har jag en till hög av pokemonkort att "få in i" mina album :D
 
Har inga bilder alls från helgen, eftersom att jag inte tog fram kameran en endaste gång även fast jag hade med mig den.. Så kan det gå!
 
Sen så fick vi med oss ett nytt skrivbord från vasa också! Ett som jag fick gratis via en facebookgrupp. Tror den kommer passa in bra här! :) Har inte orkat bära in den än eftersom vi kom hem sent igår kväll, så jag tror det kommer bli kvällens program att få in det och försöka få bort lite tejpbitar som sitter fast på det.
 
Nu ska jag snart iväg till jobbet, så ha det bra alla! :)

Lugnet efter stormen

Idag på jobbet har jag funderat på hur mycket jag liknar min mommo.. Inte för att jag tycker det skulle vara dåligt(de gör jag inte!) men för att hennes en bekant kände igen mig för att hon kände mommo. Därför har jag tänkt på det. Men ja, liknar jag? Kan fundera vidare på den ;) Annars har det varit mycket folk som förutspått!! Och kaffe me Pauen å Anton efter jobbet :) Vi åt julstjärnor som ja snabbt kasta i ugnen ;)
 
Snart sovdags för denna dam som börjar kl 06.00 imorgon!
 
 

Filt-morgon

Sitter och tar det lugnt före jobbet. Kommer säkert bli en ganska aktiv dag iallafall, får se nu hur mycket folk som kommer. :) Jag funderar på äppelpaj.. En knäckig sådan, men har inte riktigt beslutat om/när de blir en sån.. Så vi får se.. :) Har bakat så mycke senaste tiden att jag egentligen inte borde, men vill ju provsmaka den! Hopplöst ;)

Igår var Becca här ett tag och hälsa på. Och mitt i allt fick jag och Anders för oss att NU ska vi möblera om i vardagsrummet! Och det gjorde vi också. Men först stack Becca hem.. Jag vet inte om hon rymde för att hon inte skulle behöva hjälpa till eller om hon skulle hem och laga mat. Det senare menade hon, tror jag.
 
Så, nu har vi bokhyllorna på varsin sida av tvn istället och andra hyllor har fått flytta på sig.. Det blev bra tycker jag, skönt med omväxling och ordning och reda i hyllorna! :)
 
Nu ska jag nog äta morgonmål och kolla lite pokemon tror jag! :) Och kanske byta från nattlinne & "slanket-liknande" filt med ärmar till lite formell klädsel.

Lätta och supergoda tonfisksmörgåsar och annat trevligt

Igår tog Anders ut en av sina lediga dagar och stannade hemma från jobbet med mig. :) Vi var ganska duktiga från morgonen och storstädade i köket(!). Så nu är skåpet med torrvaror städat + alla skåp torkade på utsidan + fönstren tvättade och jaa.. lite andra ytor blev också torkade.. :)

Idag har jag jobbat 6-14, handlat lite och nu sitter jag och vilar benen. Skönt att bara sitta lite nu. Ikväll blir det spagetti carbonara hos oss, ser fram emot det! :)

Och ja, igår kväll lagade jag supersmarriga tonfiskssmörgåsar till kvällsmat!! Mååste bara lägga upp receptet! Är ju så enkelt också! :) Enligt receptet skulle man laga sandwichar, men jag tyckte den blev myycket godare på en dagsfärsk rustic baguette. Och jag lägger parentes om de ingredienser som stod i receptet men jag lämnade bort! ;)
 
Tonfiskröra till bröd
 
Räcker till 6st sandwichar eller 4 stora baguette-halvor,
åt 2-3pers.
 
(1 hårdkokt ägg)
(½ eller) 1 burk tonfisk i olja
ca 3/4 dl majonnäs
1 tomat
(1 tsk kapris)
salt och svartpeppar
 
Koka ägget. Låt det svalna.
Blanda ihop tonfisk och majonnäs.
Ta bort kärnorna ur tomaten och dela resten av tomaten i små fyrkanter.
Skala och hacka ägget fint.
Blanda ner tomat, ägg och kapris i tonfiskröran.
Smaka av med salt och peppar. 
 
Receptet är taget ur "Första kokboken" av och med Johanna Westman, en bok som jag har haft sen jag var liten. Och som ni ser är vi inte riktigt fan av kapris och inte heller kokta ägg duger inte åt Anders så ;) Men som sagt, jättegott utan de ingredienserna också! :)

Såg att de snart får Pirkkas tonfisk i olja-burkar på special, då blir det att inhandla ett lager så vi har då vi blir snåla. ;)
 
 
 

Ledig tisdag

Så, igår har jag bl.a. gråtit ikapp med sista avsnittet av Dexter(så sorgligt!), sytt en massa korsstygn och lyssnat på mina cdn. Senaste dagarna har jag "hittat" min cdhylla och passat på att lyssna på "min" musik, och inte bara via datorn som annars.. De har känts bra att dom kommer i användning emellanåt, för annars är de ju bara i skåpet och blir dammiga.. Och sen funderade jag igår ganska mycket på det att nu är det höst igen.. Och insåg att alla träd börjar bli gula.. Särskillt igår kväll då den orange/gula kvällssolen föll på träden, då såg de nästan ut att brinna! 
 
Idag ser det ut att bli en fin dag trots de hade lovat regnskurar, så rätt som det är kanske jag går ut på en fotopromenad. :) Det tänkte jag iofs igår också, men då blev det inte av, så vi får se nu. ;)
 
Och så kände jag att ni behöver få se en bild.. ;)
 
 

Gårdagens bakning!

Igår blev det att sväng ihop lite muffins/cupcakes efter jobbet och sen så tog jag med mig nåra av dem till Jocki's för att fira hans födelsedag sådär en dag för sent.. :) Di blev noo riktigt bra, men rätt så sööta. (alltså smaken menade jag!) Muffinsreceptet jag använde var ett som jag testat förr(mitt favvo muffinsrecept!) och så hittade jag en topping med nutella som jag kände att jag ville testa på. Använde dock slutligen int nutella i toppingen utan en billigare motsvarighet istället. (whoa, hälften så billigt kilopris!!) 
 
Som oftast så får ni också lite recept att prova på.. :) OCH annars, har mååånga cupcakes kvar, nån som vill komma hit och provsmaka? ;) hör av er! :)
 
CHOKLADMUFFINS
 
Ingredienser för cirka 15 muffins:
100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 225 grader
Smält matfettet i en kastrull och låt den svalna lite.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver.
Häll ner mjölblandningen i ägg och sockret.
Vänd till sist ner matfettet.
Ställ cirka 15 muffinsformarna på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet.
Grädda muffinsen i cirka 10 minuter långt ner i ugnen
Låt muffinsen svalna i formarna.
(Jag fick 16 st och gräddade dem på en muffinsplåt.)

NUTELLAFROSTING
 
(En halv sats frosting räcker till en sats muffins)
225 gram smör
200 gram cream cheese
6 dl florsocker
3 tsk vatten
4 msk Nutella (inte måttet, utan skeden)

Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med cream cheese.
Blanda i florsockret och vattnet.
Vispa tills allt är blandat och blanda sedan ner Nutellan.
Spritsa på de avsvalnade cupcakesen.
Dekorera med nåt fint. :)
 
Hur tycker ni de blev? :)
 
 
EDIT: Här är linkarna till recepten jag har användt idag! 

Fredag fredag fredag!

Så, fredag igen! Nu blir det en ledig helg .. hade jag sagt om jag inte hade hamnat att ta ett till skifte(på lördagen).. Lite surt då jag redan hade föreställt mig att jag skulle få vara ledig och mysa osv osv med Anders. Men man kan väl inte få allt här i världen så nu ska jag tjäna pengar istället :P Försöker jag tänka på. :)
 
Nåja nu ikväll ska man ut å på å ha lite kul, börjar inte förrens 11 eller 12 iaf så :) Hör av er om ni e ut å på i jeppis? :)
 
 

Snart helg!

Så nu är man utvilad och så efter lite ledighet. Idag har dagen innehållit 2 maskiner tvätt och lite pysslas i köket. Testade att laga en "pavlova-rulle", spännande att se om den blev nåt bra! Ska snart åka iväg till svärföräldrarna och "muta" dem med lite kaka. ;)  Hade en 5 kiwifrukter som jag ville bli av med så tryckte in dem i rullen.. ;) Anders får så mycket frukt från civiltjänstgöringen att vi inte hinner äta upp dem! För att vara ärlig är jag dålig på att komma mig för att ta ett äpple eller mandarin ..
 
Annars är det väl inte så mycket nytt.. åh, förutom att jag fick en grejj idag på posten som A hade beställt åt mig! Snälla han! :) Ni kanske får se vad det är nån gång ;) Faast de flesta av er kommer inte vara alltför intresserade :D

Middagstipset

Idag blev det korvsoppa till middag. Men det var inte den slags korvsoppa som man kanske är van med utan en matigare variant med passerade tomater och makaroner. Den är riktigt god och snabb och lätt att laga också! :)  Till och med Anders som inte är så stort fan av soppor gillar den mycket! :)

Ooooch så ni inte ska behöva fundera på detta i onödan så får ni receptet här! :) Taget från denna sida.
 
Jag skippade kryddgrönt eftersom vi inte har mycke sånt hemma, men lika bra blev det iaf. ;)
 
Matig korvsoppa med makaroner

200 g Makaroner
1 burk passerade tomater
5 dl vatten
2 dl mellangrädde
2 hönsbuljongtärningar
2 vitlöksklyftor
300 g korv (tog hela paketet på 540 gr)
¼ krm cayennepeppar
Ev salt, svartpeppar
Färsk eller fryst kryddgrönt

Koka upp tomater, vatten, grädde, buljongtärningar och finriven eller pressad vitlök. Tillsätt pastan och koka den enligt tiden på förpackningen. Skär korven i strimlor. Fräs hastigt och lägg ner i soppan när ett par minuter återstår av kokningen. Smaka av med cayennepeppar, eventuellt salt och peppar. Tillsätt även lite klippt kryddgrönt.

 

 

Nu ska jag springa och ställa resterna i kylen nu då de har svalnat!
Hälsningar från en mätt och belåten Linda! :)

 

Ledigt, ledigt, ledigt!

Så nu har jag min första lediga dag av 2 denna vecka :) (förutom helgen då!) Börjar dagen i lugn och ro och så får vi se vad jag gör. :) Är iaf riktit skönt att vara leedig ^^

Tror jag ska ta och äta litet frukost och kolla på Fruits Basket (en anime som jag nyligen börjat kolla på). Är helt fast i den! :D Så mysig.
Ha en fin dag allihopa! :)

Dagarna som varit

Har haft en riktit trevlig helg bestående av lite jobb på lördagen och sen att baaara ta de lugnt, nästan!
 
Vi har mest bara kollat på film och tv-serier(började kolla på Scrubs med A, och han blev fast direkt ;) )..
 
Men litet annat har vi hunnit med också! de blev en loppisrunda med Becca + besök hos henne på söndagen. Hittade en trevlig klänning + en billig mapp + säsong 2 av Kyle XY(3,50€) + Zombieland(film). Så de kändes bra. :) Också fick vi gosa lite med hunden som becca hundvaktade :) En sööt Corgi ^^,
 
Sen på söndagkväll fick vi för oss att gå ut å gå. Blev en nästan 2h lång promenad! Måste erkänna att jag klagade en hel del på ont i benen på vägen hem!
 
Oj, glömde ju nästan att nämna klassträffen(med bagare/konditor-tjejjerna) jag var på i fredags!! :) Den var trevlig som alltid, med mycket good mat(tortillas) och snacks och massvis av skvaller ;) Känns bra att få träffa tjejerna sådär en gång i halvåret och prata om vad som är nytt sen sist! :)
 
Vad har ni gjort i helgen?

The End. Is. Here!

Snart slut.. Kan inte fatta att jag bara får se ett till nytt avsnitt av Dexter. Att jag om en vecka får se det sista avsnittet nånsin. Såg nyss på nästsista avsnittet och det är sååå spännande! Kan knappt vänta tills nästa vecka men samtidigt så vill jag inte att det ska ta slut.. De har varit en såå bra serie att detta kommer bli sorgligt att få se ett slut på det.. Och jag misstänker att slutet inte kommer bli så "happy forever after" som jag skulle vilja. Nå, en vecka till så får vi se!
 
Och, för de som inte har kollat på serien, så rekommenderar jag den starkt! Väldigt spännande story, alltid lika bra avsnitt och man vill alltid kolla mer och mer och mer.. Kolla på den! :) (OBS! Förekommer en del blod i serien..)
 
 

Skoor!

Så, nu då man nyss har varit på shoppingsemester (typ) så borde man ju verkligen inte bli shoppingsugen.. Men jag har lyckats iallafall! Under resan så hittade jag ett par väldigt snygga Vans(på Carlings i hesa..) som jag nu jätte jätte jätte-gärna vill ha! Typiskt då de ska vara såpass dyra bara.. :P

Måste bara posta ett par bilder av dem också ifall nån får för sig att de vill köpa dem åt mig. ;) (Mamma? :):) )

'
 
Visst är dom läckra!? :) Stod och dreglade över dem i Carlings.. haha, hoppas dem inte blev så våta! ;)

Bilder på resans shoppingfynd kommer, nångång! Jobbigt att komma sig för att redigera bara ;) + har mycket jobb och annat nu också! :)
 

Äntligen hemma!

Hemma efter en jättetrevlig och händelserik resa. Mer om resan kommer en annan dag, kom hem på kvällen och har nyss packat upp så nu ska jag kolla ett avsn the mentalist med A och katterna, samt äta kvällsmat! :) är väldigt mör efter 5h i tåg och att ha mått dåligt hela dan..
 
Tack till Mia, Bo, Anders, Caroline och alla andra som har "gjort" resan, ni är awesome! :) 

Skogstur med Lina

 I tisdags var jag ute på en "guidad rundtur" i Essetrakterna med Lina. Vi var ute och fotade på lite olika ställen i skog och mark. Det var riktit trevligt tills älgflugorna hittade oss.. Då blev vi lite snabbare i benen. ;)

Nu har jag äntligen redigerat klart bilderna! En del hamnar upp här och ännu fler kommer upp på facebook. 
 
 Först var vi till en "varggrop" och kollade.. Men eftersom den int vila si bra ut på mina bilder så får ni en bild av utsikten från kullen som den var på.
 
Sen vart det att fara till en övergiven stuga i skogen nånstans mitt i ingenstans(nästan). Där sken solen fint fram mellan träden.
 
 
Och man kunde gå in i stugan eftersom den inte var låst på nåt vis.. Men de vågade inte vi, det såg så kusligt ut! Räckte med att titta in genom fönstret och genom en öppen dörr.
 
Fin skog..
 
Och sen stortallen! Det var en tall som var.. stor. Hah!
Mäktigt träd nog!
 
Och till sist "huvudmålet" med resan. En vandringsstig "beklädd" med en utställning av olika magiska varelser och djur. Mycket fint då de var ute i den vackra skogen!
 
"Raamt" eller ja, ett spöke kan man säga.
 
Småfolk. :)
 
 
Sen fick vi se denna vackra utsikt på bron(där vi vände och gick mot bilen igen)!
 
Och till sist så fick jag se Linas familjs kor! Riktigt söta faktiskt! :)
 
 
 Som sagt dyker det upp fler bilder på facebook, bland annat mera bilder på olika varelser från skogsutställningen.
 
 Nu ska här dammsugas(snart) och packas. Kan inte undvika det hela dan. ;)
 Imorgon bär det av till Helsingfors och på söndag kväll på kryssning till Stockholm! :) Härligt med lite semester!
 
 
 
 

Villaavslutningen och villabilder

 Nu kommer en hel hög med bilder från helgen som jag äntligen fått redigerade och uppladdade! :)

På villan och Anders gosar med Jasmine, hennes min säger allt! :D
 
Jane kollar på nåt som A visar ;)
 
Smööörareeee!!
 

Såhär ser det alltså ut där inne, iaf lite ser ni nu. ;) De mesta eller allt böri va på plats nu. Endast verandadelen som måste målas osv i nåt skede.
 
I köket! Passade bra med orange där tyckte jag ! (även om ja va lite orolig då ja int vissta om färgen sku passa!)
 
Och köksskåpen på andra sidan i köket. :)
 
Mina fina väggtallrikar!! :)
 
En katt som chillar under en soffa.
 
Och lite raketer + fackla. Sånt som hör till villaavslutning (tydligen även om de är förbud!). ;)
 
 
 
 
 
 Så de var vår villaavslutning minus allt annat vi gjort och all god mat som vi har ätit.. Den (lite av den) finns de bildbevis av på instagram, ifall nån undrar. Nu avslutar jag med en fin liten gif av den största raketen för året, köpt och skjuten av Jacke.
 
picasion

Loppisfynd och annat kul

Igår var jag och Anders på loppis. Vi fyndade fina saker, som oftast. Denna gång blev det 2 filmer(hejsaknadefilmerisuperfintskick!) och en cool "filmaktig" lampa. :) Bilder medföljer under.
 
Innan det så var jag ute med Lina i skogen på lite olika ställen i Esse med omnejd. Härligt att få gå i vackra skogen och fota! Ända tills älgflugorna hittade oss.. Sen fick jag se på Linas kor, dom var söta och fastnade också på bild. :) Bilder från den utflykten kommer en annan gång, då jag hunnit redigera dem.

Nu idag har jag börjat redigera bilder från helgen(snartklar!) och så.. Snart ska jag på jobb, så hinner inte redigera mycket mera nu..
 
I helg ska jag till Hesa och sen till Stockholm på måndag! De blir härligt! Hör av dig om du vill ses.
 
Nu bilder och hejdå! :)
 
 
 

Hejhopp!

Jag tar det luugnt idag. :) Förutom ikväll, då ska jag jobba!
 
Det har varit väldigt skönt med en ledig helg med mycket och god mat samt vila. :)
 
Nu ska jag fortsätta att vila. Mer om helgen senare. ;)
RSS 2.0