Idag har jag..

- jobbat 8h
-handlat mat 2ggr
-fyllt upp en smörgåstårta + blandat ihop "geggan" som ska på den
-vikit tvätt
-lagt på en diskmaskin
-diskat undan efter "Projekt smörgåstårta"
 
och..
 
Ja.. Det är väl ungefär det. Nu ska jag spela lite pokemon på telefonen! :)
(och japp, imorgon ska jag äta smörgåstårta tsm med sambon, NAM ^^, )

Ha de bra alla, och trevlig villaavslutning! :)
(INTE venetsiansk, för det heter det inte ;P)

Mycket på gång!

Stressigt med lediga dagar.. Har kört omkring till olika affärer och ställen ända sen i morse. Och allt för att hinna shoppa inför villaavslutning i helg. Har kvällsskiften/slutar såpass sent hela veckan förutom idag så jag var tvungen att passa på nu.. :) Nu sitter jag ner litet men ska just börja på å laga mat(broilersås) så vi kan äta då A kommer hem och efter det så ska vi på nåra till ärenden och sen till villan ett varv å kolla å fixa me na smått. De är mycket nu :P
 
Slänger med en gammal bild på Jasmine, så får ni nåt att titta på ;)
 
 

Bildbomb!

Nu tänkte jag ladda upp en hel drös med bilder från min mini-semester på skären med mamma och Dexter(familjens hund). :)
 
Ännu fler bilder finns på facebook om ni vill se mer. Ge gärna kritik eller andra kommentarer, alltid kul att veta om ni lever ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back in town!

Hemma i Jakobstad igen. På hemvägen fick jag njuta och förundras av den stora magiska pannkaks-månen(wow!) och de lila-orangea molnen på solnedgången(dubbel-wow!). Riktigt härliga vyer. :) De var bara längtan hem till A som fick mig att fortsätta köra och inte stanna för att fota 150 bilder.. :)
 
Nu har jag ju då varit i Vasa och Vasa skärgård på skären med mamma och Dexter(hunden) samt nåra släkting-grannar som också var på ön. De har varit ett par soliga och fina dagar med bra väder. Jag har hunnit kasta en massa frisbee med hunden(han ville helst bita sönder den, men gillade att skutta in i skogen efter den.. :) ), sitta ute och äta god mat i gott sällskap, lösa korsord, meta och plocka havtornsbär. Allt möjligt ed andra ord. ;)

Jag inser att jag inte lagt upp nåra bilder alls här på länge! Ska försöka bättra mig på det! Har varit så slö på att föra över bilder till datorn.. Men då jag väl har fört över dem(kanske i helg???) så ska ni få en mindre bildbomb med bilder, både hit och till facebook. :)
 
Men nu börjar klockan vara mycket och jag ska låta Anders få sitta vid sin dator lite till(orkade inte packa upp min egen..), sen ska vi gå och sova. :)
 
Imorgon arbete sedan helg och Juthbacka och annat.. ;)
 
Tack och gonatt!

Blå helg

Nu är det måndag igen och ännu en arbetsvecka börjar. Idag börjar jag först kl 16 så jag hinner med lite annat först. :)
I helgen har jag hunnit jobba, vara till kokkola på lamp-uppköp & animeträff, plockat massvis av blåbär, kokat massor av sylt + packat i burkar + bakat en blåbärspaj. :) Och sen har jag tagit de lugnt där emellan! :) Känns bra att ha fått såpass mycket gjort! :)
 
Och nu ska jag fixa mig iordning och sedan baka lite blåbärsmuffins.. :)

Ostbågar del 2

Fredag kväll och ett skifte kvar på veckan, känns väl bra ;) ikväll har vi ätit smarrig lax med ett täcke av färskost, sweet chilisås och lite kryddor. Namnam! 
 
Nu sitter jag och gäspar å funderar på ja, inte så mycket.. :) borde säkert gå i säng(me tanke på att jag börjar kl 06 imorgon), meen vi får se med de ;) 
 
Å ja, min strejk, den går väl helt okey. Känner inte lika stort behov av en massa just nu, men snål e man väl emellanåt. Okey har ju bara strejkat ett par dar, vet inte om ja kan tala om de på dehär sättet.. Heh! om ni nu vet va ja menar. :) Nå hursomhelst ska jag sitta å va snål på ostbågar ett tag nu! Gonatt ;)

Ostbågar

Är så himla snål på ostbågar, godis, chips ... just nu.. Kan knappt tänka på annat, vill bara ligga på sängen/soffan å smaska på nåt. Att jag är extra snål just nu beror troligen på att jag vet att jag inte får äta. Typiskt! :p Och sen åt jag chips senast förrförra helgen också! (sista tiden har de annars nästan blivi varje helg..)
 
Nå, får kämpa vidare med mitt dåliga humör och hoppas att jag i min ensamhet lyckas stå emot chipspåsarna som finns sparade i sovrummet och godiset i vardagsrummet.. Kanske allt blir bättre efter frukost?
 
 

Hört och sagt på jobbet

Påväg hem från jobbet hörde jag en liten pojke tala med sin mamma om nya sminkaffären som snart öppnar i Prisma.
Han sa(ungefär):
"Aj siellä ei siis on sipsejä?"
 
Hihi, gulligt :) Meen, lite likadan känner jag mig nog ;) Skulle nog varit mycket mera awesome om de sku ha vari en chips-affär! :D
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Och sen då jag betjäna en kund sådär på eftermiddagen så råkade jag säga
"voi olla että se finns..."
 
Kändes inte som en av mina ljusaste stunder, men tror jag var litet trött just då. ;)

Dieter

Ja, vad tycker ni om olika dieter mm.? Läste nyss om en 5:2 som går ut på att man äter som vanligt 5 dagar i veckan och fastar 2 dagar(äter under 500kcal). Det ska förlänga livslängden och påverka vikten osv.. Jag tror jag skulle kunna klara av att fullfölja den(skulle ha svårt att klara av t.ex. LCHF), men frågan är, ska man försöka eller ej?
 
Heh, kan vara att jag skulle vara sur och så de dagar jag fastar, eftersom jag har tendens att bli sån då jag är hungrig så jag vet inte riktigt..
 
Nån som vill dela med sig av erfarenheter/åsikter om olika dieter och levnadssätt? Kommentera gärna. :)

2 ½ år <3

Idag är det 2½år sedan jag blev tillsammans med min Anders. :)<3 Det kommer troligen inte att firas alls eftersom jag jobbar kvällsskifte(12-20.30). Men är iaf glad.. <3 :)
 
Sen så har jag börjat med en 1 veckas godisstrejk fr.o.m. idag och om det går bra och om jag tycker jag börjar må mycket bättre av det så kanske det fortsätter också. :) Men vi får se ;)

I måndags kväll så var vi och kidnappade Becca(som nyss hade kommit tillbaka till jeppis!!) och så gick vi på loppis och handla mat och så åt vi en god middag sen å :D Inget fyndade jag och Anders men Becca hitta iaf nåt smått. :)
 
Sen så igår så blev de mitt i allt att sticka iväg till villan! Vi skulle fylla igen diket vårt eftersom don nu hade lagt dit elkablarna och så skulle jag torka ur skåp och lägga in lite hyllpapper, så nu är jag redo att lägga in saker i skåpen.. Ska bara måla vitt innuti ett av dem.. :) Har flera ggr nu tänkt lägga upp en bild på hur det ser ut där nu, men glömmer alltid att fota, så ni får vänta ännu längre.. :)
 
Nu har ni fått en liten update om vad jag/vi har sysslat med, men vad har ni gjort? :)

Plätthelg

Då har helgen kommit och farit och ja, en del har väl hänt.. :) I lördags jobbade jag 11-18(de var jäätte länge sen jag jobbade det skiftet!! Nästan ovant :D) Och efter jobbet börja ja laga en hel massa plättar åså kom Lina hit å skvallra en hel massa å åt lite plättar med oss.. ;) De var en riktigt trevlig kväll.. :)
 
Sen på söndagen(igår alltså!) så chilla jag å Anders mest hela dan... åså var vi å hälsa på till Marjos och fick se katterna, "huset" och jaa.. Åså fick vi faktiskt en bordsskiva som vi ska ha till villan! Jag tror den kommer passa fint dit.. :) Men vi får se sen då.. :)

Nu har A nyligt fari i jobb å ja böri kl 10 så nu ska jag äta frukost och kolla ett avsnitt Dexter, tror jag. :)
 
Ha en bra dag alla!

Känslan av att nått blir gjort

Sitter trött och avslappnad här i datastolen.. Sååå härlig känsla nu efter denna dag. :) Har först jobbat 6-14 och sen har jag å A fått ma & pa på besök till villan.. :) Pappa har lagt upp lite köksskåpar samt ett par andra saker.. :) Känns SÅ bra att ha det gjort! (Även om jag inte har behövt anstränga mig så hårt;) ) Och så blev det ju riktigt snyggt också!
 
Är jättetrött nu plötsligt(sitter å blundar hela tiin..) så nu ska ja just hopp i sääng! :)

Spontanbesök

Har inte skrivit på bloggen nu på nån dag för i förrgår kväll fick jag mitt i allt veta att en dam sku komma och hälsa på.. ;) Och igår förmiddag kom hon! Mia alltså! :) Igår har vi traskat på loppisar, gått på cafe, pratat, vari ett varv ti kokkola(A sku ha en tel) och vari till netti :) De har varit en riktigt fin dag och nu hoppas jag de blir trevligt idag med.
 
Har börjat dagen med svag huvudvärk och nu är jag hungrig. Men int e ja nu nere för he, he blir no bra dehär ;)
 
Så nu ska jag sping iväg å ät frukost med Mia, ha en bra dag alla!

Spännande vardag

Måndag igen,
 
har överlevt helgen med båda armarna i behåll.. Och nu har man haft en arbetsdag varpå man nu är ledig 3 dagar :):) Känns fiint :) Programmet för ledigheten funderas ännu på, men nu funderar jag lite på om man skulle laga litet kokosbollar.. eller kanske mycket? hmm, vet inte :D
 
Men hur som helst är allt bara bra här. Livet leker och vi har kyliga korsdrag i den varma lägenheten. Och sen har vi då de obligatoriska dammråttorna som jagar runt i lägenheten av vinddragen(märks verkligen inte att jag städade i fredags!). Och så har vi förstås våra Batman's 1 och 2 som hoppar upp på och ner från och upp igen på våra fönsterkarmar till de öppna övre fönstrena (vi har ju förstås galler emellan eftersom vi inte vill se nåra kattsjälvmord i jakt på småfåglar eller andra odjur). 
 
Nu ska jag nog göra nåt annat, kanske spana efter mopo-pojkar som mina kattdamer gör, kanske nåt annat...
 

Arbetssamt med målarfärg

Då var man hemma efter en full arbetsdag på villan.. Har målat och målat och målat.. Så nu värker höger arm som bara den! Känns på ett ungefär som att jag har sträckt den och att någon sedan har hoppat på hela armen iklädd klackskor.. Lite så man undrar när den ska ramla av. :) Men annars var det bra!

Fick ju en del gjort och så, ja. Vad kan man annat säga.. Ska nog gå och lägga mig nånstans och vänta på att armen ska ramla av/att massiva muskler ska växa fram ;)
Ni kan ju kommentera vad ni hoppas händer! ;)

Har ni också nån gång..

Har ni också nån gång tänkt på att om man skulle springa omkring med fina lappar i fickorna och sätta dem på bilar som är felparkerade? Tänk vilken fin tankeställare föraren skulle få då de ser lappen och till sist ser ordet "böter" på lappen.. ;)
 
 
Men nu till andra ämnen.. NU har jag nyss fått helg och de känns såååååå sköönt! Härligt att få sitta ner lite! :)

Ha en skön helg allihopa! Min helg kommer spenderas till stor del målandes.. :)

Minnet

Tänk vad ens minne kan fundera konstigt ibland.. Ofta glömmer man det man försöker lägga på minnet och minns obetydliga små detaljer som man inte ens behöver veta.. Som till exempel..

Idag kom jag och tänka på en konversation som jag hörde för ett bra tag sen om en person som jobbade i ett gäng olika mataffärer(som hörde till samma kedja) samtidigt. När jag började fundera på vem som hade berättat det insåg jag att det var ju en tjej som satt i grannbordet till mig och Anders då vi åt på en Tacobar när vi var i Sthlm i Februari. Hon pratade om det med sin bordsgranne så egentligen var det ju ingen vits för mig att lägga det på minnet :P  Antar att hon kanske pratade ganska högt och att jag omedvetet la på minne vad de diskuterade..
 
Andra saker glömmer man 2 sek efter att man har fått höra det.. Som ibland på jobbet då en arbetskamrat sagt vad man kan göra näst och man några sekunder senare hamnar att fråga, "Vad var de ja sku gör nu igen?". Hopplösa minne :D
 
Nåväl hittills har jag klarat mig fast jag glömmer saker emellanåt, brukar ju oftast minnas dem nåra dagar senare iallafall ;) Haha. :)

Nåväl, det är väl vad jag har att säga om minnet.. Om jag nu kom ihåg allt jag tänkte säga vill säga! ;)
 
Och så avslutar jag med en gammal men arbetsrelaterad bild. :)

 
Sov gott nu, låt inte ögat hemsöka er! ;)
 
RSS 2.0